GA TERUG

P R O G R A M M A T I E seizoen 2019-2020

THE BEAUTY QUEEN OF LEENANE
van Martin McDonagh

Regie: Davy Leers

Speeldata
7,8,9,15,16,22,23,24 november 2019

Aanvang
telkens om 20u.
matinée op 24 november om 15u.

Inkom
€9

Locatie
Mini-Theatra Born2Act
(Heibaan 200, 2235 Hulshout)

 


 

Inhoud

Mag Folan, zou eigenlijk naar een verzorgingshuis moeten, maar dat wil ze niet en ze klampt zich op bijna duivelse wijze vast aan haar dochter, Maureen. Deze laatste zorgt voor haar, met tegenzin en met veel harde woorden. Maar ze doet het wel, in tegenstelling tot haar zusters die Leenane verlaten hebben, getrouwd zijn en niets meer van zich laten horen. Zo gaan Maureens beste jaren voorbij, in een klein huisje in een dorp waar niets te beleven is. Toch is er een man, Pato Dooley, die oog voor haar heeft. Na een feestavondje neemt zij hem mee naar huis en brengen ze samen de nacht door. Ze worden op slag verliefd.
Haar moeder ziet het onheil al opkomen en probeert op allerhande manieren haar enige overblijvende dochter bij haar te houden.  
Bij Maureen, die vroeger al eens opgenomen is geweest in een psychiatrie, druppelt de emmer stilaan over…

 

ZUS --> Afgelast Corona
een roman van Davy Leers

Regie: Davy Leers

Speeldata
16,17,18,19,24,25 april en
1,2,3 mei 2020

Aanvang
telkens om 20u.,
matinée op 19 april en op
2,3 mei om 15u. (extra voorstellingen)

Inkom
€9

Locatie
Mini-theatra Born2Act
(Heibaan 200, 2235 Hulshout)

 

 

 

 

Inhoud

Roos en Amélie zijn tweelingzussen. Van bij de geboorte zijn beiden onafscheidelijk. Roos heeft in tegenstelling tot Amélie door zuurstofgebrek bij de geboorte te kampen met een ziekte, iets waarmee de moeder van Roos het moeilijk heeft.
Zij raakt aan de antidepressiva en vader geraakt stilaan aan de drank.
Roos belandt op jonge leeftijd in een gesloten instelling waar ze verzorgd wordt. Op latere leeftijd wordt ze uit de instelling ontslagen en neemt ze weerom haar intrek bij haar ouders. Oude wonden worden stilaan open geschraapt, gewoonten herhaald. Er zijn herinneringen die een plaats moeten krijgen, Er is een spel van verwijt, spijt, troost, hoop, geluk en de onvoorwaardelijke liefde. Zusterliefde.